Workshop-ul "Green Threads: Exploring Sustainable Practices in Engineering and Fashion"

Reprezentanți ai Asociației Clusterul de Cercetări Științifice, Inovare și Studii Europene din Oradea (ACCSISEO) au fost încântați să organizeze vineri, 12 aprilie 2024, un eveniment deosebit în mijlocul naturii, la Răchițele, în inima județului Cluj. Workshop-ul "Green Threads: Exploring Sustainable Practices in Engineering and Fashion" a fost prilejul perfect pentru a aduce în prim-plan practici inovatoare și durabile în industria ingineriei și a modei.

Scopul workshop-ului a fost de a oferi participanților o introducere cuprinzătoare în lumea practicilor durabile, cu accent pe reciclare, eco-design și economie circulară.

Invitații speciali, inginerul Lörincz Levente – specialist în domeniul ingineriei energetice și artista Șandro Delia – specialistă în domeniul inginerie economică industrială, foști absolvenți ai Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial de la Universitatea din Oradea, au adus perspective proaspete și inspirație în cadrul evenimentului.

Domnul inginer Lörincz Levente a împărtășit cunoștințele sale despre practicile sustenabile care pot contribui la reducerea emisiilor de carbon, la conservarea resurselor și la promovarea unei economii mai verzi și mai durabile, evidențiind importanța utilizării energiei regenerabile, precum și aspecte legate de eficiența energetică, microgrids și sisteme inteligente de distribuție a energiei, stocarea energiei, transport electric, promovarea consumului responsabil de energie.

Domnișoara inginer Șandro Delia, a captivat audiența cu prezentarea sa despre importanța gândirii sustenabile în industria textilă, începând de la alegerea materiilor prime până la crearea de designuri ecologice.

De asemenea, evenimentul a constituit o oportunitate de a prezenta proiectul Erasmus+ 2023-1-ES01-KA220-HED-000157440 cu titlul "Supporting Entrepreneurship in Eco Design-FASHION.ED". Obiectivul principal al proiectului constă în sprijinirea tinerilor antreprenori din industria modei sustenabile și încurajarea acestora spre inovație și creativitate în domeniu. Oferind formare, instrumente și resurse, proiectul își propune să încurajeze studenții să urmeze cariere în sectorul modei și să contribuie la extinderea economiei circulare și a eco-design-ului în industria textilă, a îmbrăcămintei și a modei.

Workshop-ul "Green Threads: Exploring Sustainable Practices in Engineering and Fashion" a fost o reușită, iar mediul înconjurător a jucat un rol esențial în inspirarea participanților și în accentuarea importanței practicilor durabile. Natura idilică de la Răchițele a oferit un cadru perfect pentru explorarea subiectului, demonstrând că frumusețea și fragilitatea naturii sunt cele mai puternice motive pentru a lupta pentru protejarea și conservarea ei prin metode sustenabile în diverse domenii profesionale.

Galerie foto – aici.

Responsabil eveniment și moderator,

Preşedinte Asociaţia Clusterul de Cercetări Ştiinţifice, Inovare şi Studii Europene din Oradea,

Expert în Proiectul "Supporting Entrepreneurship in Eco Design-FASHION.ED",

Conf. univ. dr. ing. ec. Simona Dzițac

Galerie foto: